ابزار وبلاگ

ابزار وبلاگ

روش کاهش صدای پمپ آب

روش کاهش صدای پمپ آب

یکی از دغدغه‌های اصلی مصرف کنندگان پمپ‌های آب خانگی که با آن مواجه می‌شوند ایجاد سر و صدا پمپ می‌باشد که با کمی دقت در عیب‌جویی و دلیل تولید صدا می‌توان به راحتی این مشکل را حل نمود.

قدم اول برای حل مشکل ذکر شده فهمیدن دلیل سر و صدای پمپ می‌باشد. پمپ‌های آب‌های خانگی به دلایل متفاوتی ممکن است ایجاد سر و صدا کنند که این علل عبارتند از:

- پمپ نامرغوب باشد

- صدای حاصل از ارتعاشات پمپ و موتور

- صدای محرک پمپ که شامل تجهیزات انتقال نیرو می‌باشد

- اشکال در اجزای هیدرولیکی داخل پمپ

- میزان نبودن و صاف نبودن محل استقرار پمپ

- مشکلات دیگر مثل اشکال در لوله‌کشی، عدم انتخاب پمپ مناسب و .....

گاهی خرابی‌ها در پمپ‌ها هم ایجاد سر و صدا می‌کند جهت اطلاع از انواع تعمیرات در پمپ‌های سانتریفوژ و انواع خرابی در پمپ‌های سانتریفوژ اینجا کلیک کنید.

یکی از عواملی که باعث ایجاد سر و صدای زیاد در پمپ‌ها می‌شود، قدیمی شدن آن‌هاست و نیاز به تعویض آن با پمپ جدید‌تر می‌باشد و در انتخاب پمپ جدید با توجه به نیازمان باید توجه بسیاری شود.

برای مثال پمپ‌های آب جتی دارای فشار و دوام زیاد در عین حال سر و صدای زیادی هستند و پمپ‌های بشقابی دارای کمترین صدا می‌باشند.

برای تعویض پمپ آب خانگی خود بهترین کار این است که متراژ مورد نظر مصرف خود را محاسبه کرده و برحسب نیاز خود انتخاب کنید برای مثال برای خانه هایی که ٢ تا ٤ طبقه می‌باشند پمپ‌های بشقابی انتخاب مناسبی می‌باشند.

روش‌های کاهش سر و صدای پمپ آب خانگی:

1- پمپ را به صورت استاندارد نصب کنید:

- محل نصب تانکر یا پمپ نزدیک به دیوار نباشد.

- برای کاهش سر و صدا محلی که پمپ در آن قرار دارد عایق‌بندی شود همین امر باعث کاهش ٨۰% سر و صدای پمپ می‌گردد.

- سرویس دوره‌ای و بازدید فصلی پمپ آب خانگی به موقع و در زمان خود انجام شود.

- پمپ را در شرایط نرمال و صاف قرار دهید.

2- تعمیر پمپ در صورت خرابی

اگر پمپ آب خانگی مورد استفاده از اول سر و صدای زیادی داشته نسبت به تعویض آن اقدام فرمایید، اما اگر پمپ به مرور دچار ایجاد سر و صدای زیاد شود نشان دهنده خرابی پمپ و به وجود آمدن مشکل فنی می‌باشد و باید سریعا نسبت به تعمیر آن اقدام شود.

جهت انتخاب مناسب و دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید یا اینجا کلیک فرمایید.

3- پمپ را درون جعبه آکوستیک قرار دهید

نوعی از ایجاد سر و صدا در پمپ می‌باشد که به صورت هوایی بوده و برای کاهش آن نیاز به هزینه بیشتری می‌باشد. در این روش با استفاده از جعبه‌ای که پمپ آب خانگی مورد نظر را در آن قرار داده، می‌توان قدرت صدای تولید شده را ٥۰ تا ٩۰ درصد کاهش داد البته لازم به ذکر می‌باشد که درون جعبه باید اکوستیک‌های ضد‌صدا نصب شود و همچنین اندازه‌ی آن بزرگتر از پمپ باشد و در فضای خالی بین پمپ و جعبه به منظور جلوگیری از لرزش پمپ در ابزاری قرار دهیم و جای جعبه محکم و مطمئن باشد.

4- انتخاب مکان مناسب برای نصب پمپ

ممکن است با وجود اینکه بین پمپ و دیوار یا زمین تسمه‌ای به منظور کاهش لرزش و سر و صدای ناشی از لرزش، وجود داشته باشد باز پمپ آلودگی صوتی ایجاد کند و از طرفی در این شرایط امکان تهیه جعبه برای پمپ وجود نداشته باشد در این وضعیت بهترین راه نصب پمپ در مکانی دورتر از محل سکونت اصلی و اتاق‌ها می‌باشد برای مثال گوشه انباری‌های که در زیرزمین‌ها و پارکینگ هستند انتخاب مناسبی می‌باشد. همچنین برای کاهش بیشتر صدا می‌توان جنس دیوارها را سیمانی کرد.

5- بررسی فنی پمپ

به خاطر کارکرد پمپ‌های آب خانگی در فشار بالا همیشه میزان صدای تولیدی نرمالی وجود دارد و این بدین معناست که صدای پمپ را به صورت ١۰۰% نمی‌توان از بین برد اما باید به این نکته توجه کرد که میزان صدای تولید شده توسط پمپ در روز اولی که نصب می‌شود، مشخص شده اما لازم به ذکر است که قطعات پمپ در صورت استفاده بعد از مدتی دچار اصطکاک شده و همین امر یکی از عوامل ایجاد صدای مازاد بوده. از طرفی باید دانست فیلترهای کثیف شده پمپ باعث خرابی پروانه می‌شود و پروانه‌ی آسیب دیده باعث تولید صدای ناهنجاری می‌شود.

شل شدن بعضی از قطعات نیز از دیگر عواملی است که در ایجاد سر و صدا در پمپ‌ها نقش بزرگی دارد به همین منظور توصیه می‌شود که پمپ در فواصل معین و هر چند وقت یک بار از نظر فتی بررسی گردد.