ابزار وبلاگ

ابزار وبلاگ

دلیل داغ شدن موتور کولر آبی چیست ؟

دلیل داغ شدن موتور کولر آبی چیست ؟

دلیل داغ شدن موتور کولر آبی چیست ؟

دلایل داغ شدن موتور کولر آبی

یکی از مهم‌ترین دلایل داغ شدن موتور کولر آبی، وجود اجزای پیچیده در این سیستم است. احتمالا این سیستم را در طول شبانه روز و در تمام روزهای گرم سال روشن می‌گذارید، در حالی که از وضعیت قطعات موجود در کولر آبی بی خبر هستید.

دلایل داغ شدن موتور کولر آبی

چنانچه نوسانات و جریان برق ورودی به سیستم بیش از جریان نامی باشد، موتور کولر آبی داغ شده و احتمال سوختن آن بالا می رود.

نوسانات ورودی

هرگونه نوسانات ولتاژ ورودی به سیستم الکتروموتور، حتی به اندازه ۱ درصد بیشتر از حد مجاز هم که شور، به داغ شدن موتور کولر آبی می‌انجامد. از سوی دیگر نوسانات ۵ درصدی جریان برق منجر به افزایش حرارت موتور این کولر می‌شود. در کل باید بگوییم که ولتاژهای ورودی به سیستم اگر بیشتر از حد مجاز باشند، به عملکرد الکتروموتور کولر آبی آسیب وارد خواهد کرد.

عملکرد نادرست صفحه پلاتین کولر آبی

عملکرد نادرست پلاتین کولر آبی و یا قفل شدن آن‌ها افزایش بار در موتور این سیستم را سبب می‌شود. از این رو، هر گونه برخورد مواد سنگین و یا ذرات درشت با فن این کولر، عملکرد پره‌های آن را مختل کرده و موتور کولر آبی را داغ می‌کند.

یکی از دلایل داغ شدن موتور کولر آبی عملکرد نادرست ایمپلرهای کولر آبی است

واتر پمپ کولر آبی بدون آسیب رساندن به موتور، سبب خنک شدن سیستم می‌شود، لذا می‌بایست از درستی عملکرد آن برای جلوگیری از داغ شدن موتور کولر آبی اطمینان حاصل نمود.

عملکرد نادرست واتر پمپ

همان‌طور که می‌دانید در کولر آبی از آب برای خنک کردن فضا استفاده می‌شود که وظیفه پخش آب را واتر پمپ بر عهده دارد. برای جلوگیری از تماس آب توزیع شده توسط واتر پمپ با الکتروموتور، از بدنه یا هاوسینگ استفاده می‌کنند. طراحی هاوسینگ به گونه‌ای است که بدون آسیب رساندن به موتور کولر، سبب خنک سازی سیستم می‌شود. به همین دلیل هرگونه اختلال در عملکرد واتر پمپ، می‌تواند به یکی از دلایل داغ شدن موتور کولر آبی تبدیل شود. همچنین لازم است تا شناور به طور صحیح تنظیم شود.

چنانچه سطح شناور پایین در نظر گرفته ‌شود، خنک سازی سیستم به درستی انجام نشده و موتور کولر آبی داغ خواهد شد. پس برای جلوگیری از داغ شدن موتور کولر آبی لازم است تا شناور را به درستی تنظیم نمایید.

کار کردن مداوم کولر آبی

یکی دیگر از دلایل داغ شدن موتور کولر آبی، استفاده مداوم از این سیستم است. توجه داشته باشید که استفاده مداوم از کولر آبی مانند هر سیستم دیگری، فشار زیادی را متحمل می‌شود. به همین دلیل لازم است تا زمان‌هایی را به استراحت این سیستم تخصیص داده شود، به خصوص که اگر واتر پمپ به درستی کار نکند و یا مشکلی در قطعات این سیستم وجود داشته باشد.

راه‌های جلوگیری از داغ شدن موتور کولر آبی

برداشتن پوشش جانبی کولر

برای آن که از داغ شدن کولر آبی بکاهید، می‌توانید درپوش جانبی دستگاه، پیچ‌ها و اسکرو را بردارید تا اجزای داخلی موتور دیده شوند و در ضمن رد و بدل هوا صورت گرفته و از داغ شدن بیش از اندازه دستگاه جلوگیری به عمل آید. این کار نقش پانسمان موقتی دارد.

بررسی فشار وارد شده به تسمه

عملکرد موتور به کمک تسمه خواهد بود که این قطعه نباید فشار مناسبی را متحمل شود، بدین صورت که تسمه نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد. به همین دلیل باید میزان تنش وارد بر تسمه را آزمایش کرده تا از وارد کردن آسیب به موتور دستگاه جلوگیری نمایید.

راه‌های جلوگیری از داغ شدن موتور کولر آبی

عدم روغن کاری به موقع سیستم، بلبرینگ ها را با یکدیگر درگیر کرده و سبب داغ شدن سیستم می گردد.

بررسی شفت‌ها و یاتاق‌ها

در کولر آبی یاتاق و شفت‌هایی وجود دارد که باید عملکرد آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد. لازم است تا به صورت دوره‌ای، آن‌ها را روغن زده تا از ساییده شدن آن‌ها روی هم بدون لایه محافظ، جلوگیری نمایید. در غیر این صورت قفل شدن شفت‌ها و بلبرینگ‌ها روی یکدیگر، ساییده شدن آن‌ها را روی هم در پی خواهد داشت که سبب افزایش درجه حرارت موتور کولر آبی می‌شود.

بررسی اتصالات الکتریکی سیستم

اتصالات بیش از اندازه کوتاه شده و استفاده از فیوز نامناسب همگی از دلایل داغ شدن موتور کولر آبی هستند که باید بررسی گردند. لذا باید کلیدها، سیم‌پیچ‌ها، فیوزها، اتصالات و … و روش نصب هریک را به خوبی بررسی نمایید. پیشنهاد میکنم در صورت لزوم چگونگی تعویض و نصب موتور کولر آبی را بخوانید .

بررسی ولتاژ ورودی سیستم

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، یکی از دلایل داغ شدن موتور کولر آبی، ولتاژ ورودی زیاد به سیستم است. ورود ولتاژی بیش از ولتاژ نامی- یا همان ولتاژ مناسب تعریف شده سیستم – به اتصالات سیستم آسیب وارد کرده و سیم کشی و مدارهای داخلی را داغ کرده که این منجر به افزایش درجه حرارت الکتروموتور خواهد شد. (ولتاژ نامی مناسب روی بدنه موتور الکترومکانیکی کولر آبی نوشته می‌شود، اما لازم به ذکر است که برای داغ شدن آن، باید چیزی حدود ۵۵ الی ۶۰ درصد از ولتاژ نامی به سیستم وارد شود).

بررسی ولتاژ ورودی سیستم و بررسی اتصالات الکتریکی سیستم می توان کولر آبی

در صورتی که ولتاژ ورودی سیستم کولر آبی، بیشتر از حد مورد انتظار و نرمال باشد، به مدار کولر آبی فشار وارد شده و باعث داغ شدن موتور کولر خواهد شد.